Saturday, 21 January 2012

Crochet Symbols

~BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~

Assalamualaikum :)


Semua jenis crochet ada simbol dia sendiri. Kalau korang tengok buku-buku mengait, dia akan ajar 2 cara: cara bertulis atau dia bagi carta.

Kat bawah ni contoh::


Tu contoh carta. Kat bawah ni simbol-simbol antarabangsa::

Saya tak la pro sangat. Saya tau cara nak buat simbol chain, slip stitch, half double crochet, double crochet, triple crochet, double triple crochet, triple triple crochet, v-stitch, shell, picot, cluster, puff, & popcorn

*rujuk post November 2011 kalau nak tau cara nak buat asas

Yang lain-lain nanti saya buat research sendiri. Nanti saya tunjukkan, insyaAllah. Doa-doakan.

~27 Safar 1433~
Reactions:

0 positive feedback: