Thursday, 15 March 2012

Popcorn, Bobble dan Puff stitch

~BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~

Assalamualaikum :)

Salam Crocheting, semua !

Saya tak berapa arif pasal mengait ni sebenarnya. Tapi saya sangat suka menurunkan ilmu saya kepada orang lain. Lagi saya suka kalau saya dah ada anak murid yang berjaya :D

Apa-apa permasalahan, saya lebih suka rujuk kat internet. Saya suka tanya kat page benangkait.com kat fb kalo saya nak tanya apa-apa.

Ada sekali tu, saya jumpa simbol crochet yang tak pernah saya jumpa---> Popcorn stitch, bobble stitch dan puff stitch.

Selama ni saya belajar puff stitch sahaja. Tapi bila tengok popcorn dengan bobble, dua simbol ni macam sama tapi berbeza.


tu, yang dalam kotak pink tu *jaritunjukkearahskrin*

saya pun tanya kat page tu,


Ni video yang dia recommend:


Dah abeh tengok?
Kalau tengok betul-betul, ada dua cara dia tunjuk. Baris pertama method lain, baris kedua method yang lain pulak. Tapi hasilnya sama jea. Nak guna yang memane pun boleh, ikut suka hati.

Sama jela ngan simbol dia, rupanya lain tapi hasilnya still sama.

Nak rujuk simbol crochet, rujuk kat _SINI_ . Yang ni laman web pemilik page benangkait.com tu.

Ataupun dari blog saya sendiri, kat _SINI_

Satu lagi nak pesan, *takrugicedokilmukatbeangkait.com* :D

~22 Rabiulakhir 1433~




Reactions:

0 positive feedback: