Sunday, 4 December 2011

Asas Mengait Jarum Satu [Basic Crochet For Beginners]:Treble Crochet

~BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~
::treble @ triple crochet::


kita dah belajar:
*slip knot
*chain
*single crochet
*half double crochet
*double crochet


skarang ni:treble @ triple crochet

ataupun secara bergambarnya:


ok, rasanya silibus dh habis
ini asas, blum lagi yang advance
kalau rajen usha2 la kat u-tube tu
mcam2 dy ajar
kalo asas dh kuasai, insyaAllah yg advance jd mudah
just ikot je video tu:masuk kat mane, tarik benang kat mana, sumelah!

saya ucapkan SELAMAT BERJAYA kepada yang serius nak belajar
mengait ni fardu kifayah jugak

dan yang paling penting sekali~JGN PUTUS ASA!
kalau tak boleh, cuba lagi
sahabat-sahabat saya ramai je macam tu
yang mana tak putus asa tu ramai yang dah lepas
saje cerita nak kasi semangat

banyak lagi benda nak share pasal crocheting ni
tunggu je la ye?
Reactions:

0 positive feedback: