Friday, 20 December 2013

Crochet Abbreviation

BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum :)



Lee, Again I'm quite late. kui kui kui. Lots of sorry.

Sebenarnye sejak akhir akhir ni malas beno nak update blog lepas dapat phone touch. Haha.

Any way, terus gagah menaip :)

Alang-alang nak tahu pasal nama nama singkatan, elok la sekali belajar simbol simbol dia sekali.

Sometimes, crocheter presents artikel dyorang secara menulis nama singkatan atau presents in charts.

Yang kite ajar post sebelum ni namanya slip stitch (sl st) dan chain (ch).

Contoh carta penuh adalah macam ni:

 

Ni kire gabungan gabungan laa. Kalau yang macam ni, dia start dari tengah dengan chain.


Contoh kalau yang macam kat atas ni, means arahannya: buat chain 5 kali.

**jap, teman tak cite lagi chain kann? hohoho. rujuk sini ehh-----> :)

Heee. kbai. Assalamualaikum

14 Safar 1435 H
Reactions:

2 positive feedback:

Leetulis said...

ohh terima kasih ! saya sekarang tengah nak belajar mengait ..appreciate sangat-sangat post ni thank you ^^

Yarn Lover said...

wohoho! all the best ya! yang penting jangan putus asa! nanti kalau ade musykil pape tanye je laa. kite boleh wat post baru tapi kalo lambat naseb laa