Saturday, 14 December 2013

The Basic Crochet Is The Slip Knot

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM ~

Assalamualaikum !

Dear Lee, I'm so sorry because I'm too late for telling you the basic of crochet. Actually I have posted about the basics two years ago. You can look out here.
:)

Anyway, I would like to renew the post.

For your information, crochet and knitting are two different things. I'm quite know a lot about crochet rather than knitting.

Crochet uses one hooked-needle but knitting uses a pair of needles.

All you need is scissors, yarns (any colour) and one hooked-needle (any size)



Secara bergambarnya macam ni lahh.







Atau nak rujuk video pon boleyyy



Video ni rase nye bagus la sebab dia memang tunjuk step by step cara nak pegang. 

FYI, part benang kat jari kelingking tu, just sebab nak tegangkan je. Ramai je beginner yang tak cekap lagi, so dyorang kebanyakannya pijak benang kat kaki :D

Seterusnya, chaining. Dalam video tu memang da siap tunjuk. 

Buat banyak kali chaining tu sampai rasa tangan tu dah serasi ngan crochet ni. Kalau dah cer try buat bawah ni. Simple, In sha Allah


Yang pasti, kene saboo. hehe. 

All the best !

~ 9 Safar 1435 H ~



Reactions:

1 positive feedback:

Leetulis said...

thank you so much for post this entry for me.I've been waiting so long ahaha.So,i've looking on another website..they always use CH and bla bla bla it looks like a symbol for a crochet.Can you list all the symbol ? sorry if i ask u a lot hee XD